אולטראסאונד

בדיקות אולטראסאונד מתבצעות בנשים למעקב ולאבחון של בעיות גינקולוגיות שונות. הבדיקות בנשים נעשות כבדיקה וגינאלית פנימית – הבדיקה מתבצעת בדרך כלל בנשים שאינן הרות ובנשים בשלבי הריון ראשוניים, וכבדיקת אולטראסאונד בטנית – בדיקה חיצונית.

בבדיקות אולטראסאונד ניתן לראות היטב את אברי האגן והבטן. בבדיקות נשים שאינן הרות נבדקים האגן, הרחם, החצוצרות, השחלות. הבדיקות נעשות כאבחון מוקדם לגילוי תהליכים דלקתיים, שפירים או ממאירים, למעקב בבדיקות פוריות, בתקופה של שינויים הורמונאליים או קבלת טיפולים הורמונאליים, וכחלק מבדיקות כלליות.

בנשים הרות מבוצעות בדיקות אולטראסאונד להערכת ותיעוד גיל ההיריון, קביעת מיקום ההיריון, בדיקת שליה ומי שפיר, הערכת מצב העובר, בדיקת פעילות העובר, הערכת גודל העובר, בדיקת מומים בעובר. בדיקות אולטרא סאונד הינן בדרך כלל מדויקות, אם כי לא מוחלטות. לעתים יש צורך בבדיקות נוספות. בתקופת ההיריון הראשונית בדיקות אולטראסאונד הינן בדיקות וגינאליות, והן נעשות לקביעת מצב ההיריון וההתפתחות התקינה.

בדיקת סקירת מערכות ראשונית הינה בדיקה מקיפה הבודקת את אברי העובר ואת מיקום העובר. בסקירת מערכות ראשונה נעשות בדיקות מי שפיר ובדיקות לגילוי מומים בעובר בנוסף לבדיקה הכללית המקיפה של העובר. הבדיקה אינה סופית, אבל מסייעת למעקב אחר התפתחות ההיריון. בדיקת שקיפות עורפית נעשית על מנת להעריך מומים גנטיים בעובר, הבדיקה נעשית בשליש הראשון של ההיריון בלבד בבדיקה חיצונית. בדיקת סקירות מאוחרת הינה בדיקה מקיפה נוספת שבה בודקים את התפתחות אברי העובר ואת מיקומו ברחם האם.

Call Now Button דילוג לתוכן